AFAMA Cocentaina - Notícies -

FINAL D´UNA ETAPA, RAFAELA PRATS NADAL


El passat dia 4 d’abril va tindre lloc l’assemblea ordinària de l’associació Afama Cocentaina, un dels punts més important era el canvi de la junta directiva . Em vaig d’expedir dels socis dient-los que per a mi, el haver sigut durant nou anys presidenta d´AFAMA, una de les entitats més significatives de Cocentaina, havia sigut una experiència molt gratificant  i positiva, i havia arribat el moment del relleu.

Junt a altres persones vaig ser fundadora de l’associació en l’any 2001, com a vocal, i vaig ser elegida presidenta en l´any 2004. En aquell moment em vaig marcar dos objectius, ampliar els horaris dels tallers que s’oferien als malalts i augmentar el número de socis. Les dues coses s’han complit, contribuint en millorar la qualitat de vida dels malalts i dels familiars. Durant aquesta etapa s’ha disminuït la llista d’espera,  s´ha augmentat la plantilla dels treballadors, s´ha creat un servei de transport adaptat, servei de perruqueria, i de podologia.

En l’actualitat en Afama Cocentaina es gestionen diferents recursos: un taller destinant a persones amb l’Alzheimer o altres demències en primera i segona fase creat l’any 2009 i un taller de vesprada destinat a malats en fases més avançades, així com un servei d’ajuda a domicili per a persones enllitades entre altres. Hi ha una plantilla d’11 treballadors, i algo més de 400 socis. L’Ajuntament de Cocentaina, del que sempre s´ha rebut un gran recolzament,  ha cedit de forma oficial mitjançant un conveni les instal·lacions en el Centre Social. Per altra banda, les Germanes Trinitàries  han cedit també el seu centre per a poder realitzar les activitats del taller de matí. Afama ha aconseguit ser “Entitat declarada d’Utilitat Publica” i ara está en la recta final de la implantació d’un sistema de gestió de qualitat en “ISO 9001”

Tot açò ha sigut possible gracies al recolzament dels socis i d´entitats públiques així com  privades.

Durant tots estos anys he intentant fer les coses el millor que he sabut, buscant sempre el bé de l’entitat. He tingut la sort de contar amb un gran equip a les juntes directives i també amb grans professionals que s´han ocupat de la part tècnica. Tot això ha fet més fàcil el desenvolupar el paper de Presidenta durant tots aquests anys.

A finals dels anys noranta ma mare es comportava de forma estranya, i en aquell moment la paraula Alzheimer era tota una incògnita. Vaig buscar ajuda i la vaig trobar en l ´Associació d´Alcoi que en aquell moment ja portava uns anys ajudant a malalts i familiars. A les Associacions de familiars es fa una feina que mai serà suficientment reconeguda. Crec sincerament en un món millor, i que ens hem d’ajudar els uns als altres. Això almenys és el que he intentat jo a Cocentaina, amb algunes errades, però pense que també amb encerts i bona voluntat.

Vull agrair  a la meua família el suport que m´han mostrat en tot moment especialment a  Paco, el meu home, que ha sigut de gran ajuda per a mi i sempre ha estat recalçant-me en tot moment.

Me´n vaig contenta i orgullosa de la feina feta i m’emporte molt bons records. Estic segura de que la nova junta ho farà molt bé, i amb la mateixa il·lusió dels que hem acabat.

M´agradaria acabar en una frase que va ser lema del dia mundial de l’Alzheimer: TU QUE POTS NO T´OBLIDES…